Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zastávky v jednotlivých zemích

V Česku jsme se zastavili na KULIČKIÁDĚ.

Německo pro nás upeklo své LAUGENBREZEL.

Francie představila svá města a pokusili jsme se postavit Eiffelovu věž ze špejlí. Ochutnali jsme čokoládové fondue z ovoce.

Španělsko si pro nás připravilo zápas s býkem v koridě.

 Velké Británie. Tady jsme se setkali se známými postavami britského filmu pro děti i dospělé, zároveň jsme si tím vyzkoušeli své znalosti dendrologie, zašli jsme do klubovny na "čaj o páté" (kdo pozná nejvíce chutí ovocných čajů?) se sušenkami s překvapením.

Ve Skotsku bylo živo. Hodně náruživě jsme se ponořili do opravdických "Skotských Her", které u nás v Česku každoročně probíhají na zámku Sychrov http://www.skotskehry.cz/view.php?cisloclanku=2007100001 (podívejte se na tyto stránky - je to moc zajímavá akce). V klubovně kluci plnili čin - výroba krabičky a holky vyráběly podzimní věnečky z přírodnin.

Norsko bylo ve znamení rybolovu a přípravy na výpravu Roalda Amundsena na Jižní pól. Při rybolovu jsme lovili mořské ryby - jako je losos, treska, mořský ďas.... Výlet do Norska pokračoval  bojovou hrou "Najdi a zabal vše potřebné pro výpravu R. Amundsena na Jižní pól". Děti dostaly  mapu okolí klubovny a podle vyznačených bodů hledaly různé věci pro svou polární výpravu.  V klubovně jsme ještě stihli vyzkoušet si Setonovu hru. Výpravu do Norska zakončíme tento pátek při přednášce RNDr. Vladimíra Lemberka o Norsku.

 
 


Poslední fotografie


Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 4
Celkem: 728424
Měsíc: 6221
Den: 526