Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dětský den


Dne 2.6.2012 připravil náš kmen Trilobit tak trochu netradiční Dětský den v zámeckém parku.

V tomto příspěvku nastíníme v krátkosti program a pokud Vás zaujme podívejte se na fotografie ve fotogalerii. A pokud Vás naše činnost oslovuje - neváhejte a přijďte mezi nás.


K programu dětského dne:

Oficiální zahájení a začátek velké hry pro děti - v 11.00 hodin. Hra probíhala během celého dne formou jednotlivých stanovišť, kde si děti (případně i rodiče s dětmi) mohli vyzkoušet různé dovednosti (střelba z luku, rozdělávání ohně bez pomoci sirek, výroba jednoduchého indiánského amuletu, stavba malého týpí, kvízy z přírody, uzlování apod.).

Program pokračoval ve 12.00 h - povídáním o indiánech.

Ve 14.00 hod. jsme se stali součástí velkého hudebního tělesa, jehož rytmus nám odnesl smysly do počátků vnímání hudby. Bubnování se ještě uskutečnilo od 16.30 hod.

V 15.00 hod. jsme shlédli představení divadelního spolku "Teátr Víti Marčíka" - "Bajaja"(o teátru Víti Marčíka si prosím přečtěte níže).

Finále velké hry proběhlo v 17,30 hod a následně byly slavnostně předány ceny vítězům.

Závěr dětského dne patřil opět divadlu. V 19,00 hod. - Víťa Marčík se svým divadlem tentokrát zahráli Robinsona (představení pro starší děti ale i pro rodiče).

V zámeckém parku bylo postaveno několik týpí s ukázkami stylového vybavení, připraviíli jsme i tradiční indiánské pokrmy k ochutnání. K většímu občerstvení byla k dispozici nabídka zámecké restaurace.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teátr Víti Marčíka
Založený ve vesničce Drahotěšice (nedaleko Hluboké nad Vltavou). Potulné divadlo několika přátel, které stojí na výrazném charismatu Víti Marčíka – režiséra, scénáristy, herce, hudebníka,… V centru zájmu je nejen tvorba alternativního loutkového divadla, ale využití všech dostupných prostředků, k navázání vztahu a komunikace s divákem. Představení jsou plná typického humoru a moudrosti lidového vypravěče Marčíka. Vedle dnes již klasických pohádek, které získaly mnoho ocenění na divadelních festivalech v České republice i v zahraničí, vznikají také inscenace pro dospělé (Robinson Crusoe, Mystéria Buffa, Setkání v Betlémě,…).
Teátr však nelze zaškatulkovat ani do divadelního žánru, ani do věkových skupin. Jde o „zjev z jižních Čech“ jak ho označila MF Dnes.

 
 


Poslední fotografie


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 5
Celkem: 729803
Měsíc: 7022
Den: 486