Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor Na Stříbrné řece - Kubatka 2013

Ve dnech 1. - 14.7. jsme tábořili znovu na Kubatce. Letošní tábor byl moc povedený, užili jsme spoustu legrace, zahráli si spoustu her, vyráběli jsme šperky, batikovali trička, vyřezávali lžíce, chvíli jsme byli i vodáky a dokonce i horolezci s plnou výstrojí. První týden nás čekala Loutkářská Chrudim se svým programem divadel a různých dílen. Z bohatého programu jsme vybrali divadelní představení Road movie - příběh Limonádového Joeho (co se do filmu nevešel) a dílnu Vyrob si své divadýlko. Druhý výlet byl turistický s prohlídkou Horního Bradla.

Ústřední celotáborovou hrou byl život v indiánské vesničce Abenaki, jejíž velkou zajímavostí je vášeň ve sběru hub. I nás tato vášeň (obzvláště v prvním týdnu tábora) přepadla. Celá vesnice byla rozdělena na tři rodiny, které si vybudovaly překrásné zahrádky pro své úlovky. Všichni se nejprve seznámili s atlasem hub a Houbový šaman jim vydal houbařské lístky. Nadále stačilo už jen včas najít Houbového šamana a houbu umístit do své zahrádky. Každý den měly rodiny možnost získat nápovědu k umístění hub. Za pořadí v různých hrách tak získávaly písmenka, která si lepily do šifrovacích tabulek. Poslední den nás čekalo překvapení v houbových nožičkách. Někdo po odříznutí našel barevného červíka, který bodoval počtem svých barev a někdo si pochutnal na červíku gumovém. Večer nás čekal 5. sněm kmene, na kterém bylo přiznáno 12 orlích per. Wašté!!!!!

Velké poděkování patří všem, kteří nám pomohli tábor postavit a hlavně těm, kteří se ať na kratší nebo delší dobu našeho tábora zúčastnili. Vytvořila se tak výborná parta lidí, která si to může příští rok znovu zopakovat. Už teď se těšíme.

Kdo se chce dozvědět více, podívejte se na komentované fotky.

 
 


Poslední fotografie


Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 4
Celkem: 724928
Měsíc: 6897
Den: 401